KIS TV Bemutatkozik

Üdvözlöm a kommunikációs portál nézőközönségét a Kistérségi Sárrét Televízió stábja nevében! Az elmúlt 2 esztendő műsorai közül válogattunk néhányat az Önök számára, hogy ezzel is betekintést engedjünk mindennapi munkákba.

A Sárrét Televízió és Rádió Alapítvány által működtetett Kistérségi Sárrét Televízió jelen van a kistérség 9 településén: Bucsa, Dévaványa, Ecsegfalva,  Füzesgyarmat, Kertészsziget, Körösladány, Szeghalom, Vésztő, Okány. A szerkesztett műsor időtartama minden héten két óra, melyből fél óra a Sárrét kilenc településéről szóló Hírműsor, a Sárréti Krónika.  Az érintett településekről készült magazin műsor, a Sárréti Magazin töltik ki a műsor-struktúra fennmaradó részét.  A műsorok szerkesztése a  Kistérségi Sárrét Televízió  szeghalmi stúdiójában történik , a településeken készített anyagok felhasználásával. A heti adásidő a vasárnapi ismétléssel együtt négy óra. A műsor-struktúra alapját  két nagy blokkra bontható a műsor-idő. Az első rész a Sárréti Krónika.  Ennek keretében számolunk be a  kistérség legfontosabb történéseiről, kulturális eseményeiről, az önkormányzatok közérdeklődésre számot tartó híreiről. A műsor-blokk másik eleme a Sárréti Magazin, amely tartalmaz pl.  helyi értékeket bemutató műsor-részt, egészségügyi tanácsadást.  Bemutatunk sikeres vállalkozókat, helyben ismert illetve elismert embereket, kézműveseket, ide tartoznak az un. „színes anyagok” is. Szerkesztett Magazin Műsorunk: a közkedvelt Mezőgazdasági Körkép és a Polgármesteri Kopogtató.

A kistérség településein élő szakemberek által működtetett televízió legfőbb célja: az országos, a megyei jelentőségű hírek mellett az embereket leginkább érdeklő helyi történések bemutatása, a településükkel, a helyben élőkkel kapcsolatos friss információk közzététele. A jó műsorhoz nem csak felkészültség és megfelelő technikai feltétel szükséges, együtt kell élni a várossal, a térséggel, napi kapcsolatban kell lenni azokkal az emberekkel, akik látják, hallják, és hétről-hétre értékelik is adásaink tartalmát.

Olyan műsorpolitikát követünk, amely hozzájárul a térségünkben élő közéleti személyiségek, üzletemberek, tudósok, művészek, pedagógusok, szakemberek és hétköznapi emberek közötti párbeszédhez, egymás megismeréséhez.

 

Oravecz Eszter Ágnes

     főszerkesztő

 

KIS TV bemutatkozó film

Kónya András fegyverkovács

Bondár Anna és Bondár Sára

Belépés és regisztráció
A szerver áramfogyasztása:
275.2 W
A „Határon átnyúló kommunikáció kiépítése a Körös-Sárréten, valamint Bors térségében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere între Körös-Sárrét (Ungaria) şi regiunea Borş (România)” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria si România.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.