Bucsa

2013. január 1-jétől Bucsán is megjelentek a Magyar Honvédség katonái, akik vízszállításukkal a lakosság egészséges ivóvízellátását biztosítják. A vízosztás helyszíne: Kossuth tér.

Dévaványa

Posztumusz a Magyar Kultúra Lovagja Dr. Bereczki Imre helytörténész, aki életének 65 esztendejét áldozta fel arra, hogy gyűjtse Dévaványa és környéke, a Sárrét szellemi és tárgyi hagyományait.

Ecsegfalva

Településünkön a Magyar és Társa 2000 Kft. végezte a közvilágítás korszerűsítését, a lámpatestek cseréjét energiatakarékos berendezésekre, korszerű Led világításra, 2012. december 4. és 2013. január 17. között.

Füzesgyarmat

2013. január 31-én Lakossági Fórumot tartott a város Önkormányzata, mert pályázatot kíván benyújtani "Szociális célú város rehabilitáció" címmel, melynek feltétele az Integrált Városfejlesztési Stratégia elkészítése. A fórum előadója Gurály Edina településfejlesztési szakember volt.

Kertészsziget

A községben 2013. január 2-tól és ezt követően minden második nap 8 órától 10 óráig ivóvíz kiosztás lesz a Piactéren. Az ivóvíz térítésmentes, mennyisége: 2 liter/fő.

Körösladány

A szociális étkezést a város jogosult lakosai számára a jövőben a Körösladányi ÁMK konyhája fogja biztosítani, mivel a feladatot korábban ellátó ESZI konyhája állami tulajdonba került. A döntés miatt 4 dolgozót vettek át az ESZI konyhájáról.

Körösújfalu

A Körösújfalu Polgárőrség 2012. december 29-én megtartotta rendkívüli közgyűlését, amelyen az új tagok felvétele mellett az év tevékenységeit ismertette, valamint a pénzügyi források felhasználásáról tájékoztatta az Egyesületet a szervezet vezetője.

Szeghalom

2013. január 21-én a Kiskószák színjátszó csoport adott műsort a könyvtárban. A nagysikerű - Kosztolányi Dezső tíz legszebb magyar szava köré épülő - előadásban szavalat, versmondás és ének is elhangzott.

Vésztő

A békéscsabai Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola diákjai Horváth Elek tanár (aki az itteni művészeti iskola tanára is) vezetésével adtak karácsonyi műsort december 6-án a vésztői Sinka István Művelődési Központban.

 

 

Bucsa

A Bio-Sales Bt. 2013-ban továbbra is ingyenesen folytatja a településen a szelektív hulladékgyűjtést. A műanyag-, papír-, fém- és üvegcsomagolású hulladékok számára ingyenes zsákokat biztosítnak a résztvevőknek.

Dévaványa

A Művelődési Házban gyermekszínházi előadást tartanak 2013. március 21-én ,,A nagy utazás” címmel. Élőbábos, zenés mesejáték a Budai Bábszínház előadásában.

Ecsegfalva

A település 2013. január 1-jétől a Gyomaendrődi Járáshoz tartozik. Ecsegfalván a járási  ügysegédi feladatokat heti egy alkalommal egy dévaványai ügyintéző végzi.

Füzesgyarmat

2012. november 30-án került sor a "Füzesgyarmat Város (2/A-2/B-4-5-6-7-8-9-10. sz. öblözet) szennyvíz csatornahálózat építése és szennyvíz tisztítótelep bővítése" című beruházás ünnepélyes átadással egybekötött záró rendezvényére, amely több mint 2 milliárd forint értékű beruházást jelent.

Kertészsziget

Az önkormányzat képviselő-testülete 16/2012. (XII. 12.) rendeletének értelmében 2013. január 1-je és január 25. között lehetett igényelni a rászoruló lakosoknak szociális tűzifát.

Körösladány

Megújulhat a sörkert és a szabadtéri színpad! A képviselő-testület a közbeszerzési eljárás nyomán várhatóan hamarosan dönteni fog a kivitelezés elindításáról.

Körösújfalu

A község képviselő-testülete novemberi ülésén döntött a helyi iparűzési adó módosításáról, amely szerint „állandó iparűzési tevékenység estén az adó mértéke az adóalap 2%-a”, továbbá eltörölte az adómentességet.

Szeghalom

2013. 02. 09-én rendezték meg a PAG tornatermében a II. Tildy Társastánc Versenyt. Hét településről, hét iskola 214 táncossal, összesen 22 koreográfiával nevezett a versenyre.

Vésztő

Szilveszterkor a fiataloknak lehetőségük volt a református fiatalok közösségével közös pályázat keretében (TÁMOP 5/2-5B-10/2-210-164) ifjúsági szilveszteren együtt lenni, ünnepelni. A jó hangulatú rendezvényen tartalmas élményeket szerezhettek a jelenlévők.

 

 

Vésztőn folytatódott a kommunikációs konferenciasorozat

A városnapi eseménysorozat július 6-án „A határon átnyúló kommunikációs lehetőségek” című konferenciával vette kezdetét a Művelődési Központban egy uniós pályázat (HURO/1001/024/1.2.3) keretében.


Az esemény fő célja, hogy a térségben élő közösségek megismerkedhessenek a program tevékenységeivel és a kapcsolatélénkítés kommunikációs lehetőségeivel. A rendezvényen a helyi civil szervezetek, vállalkozók és a Borsról érkező érdeklődők vettek részt. A megjelenteknek Molnár Sándor polgármester mutatta be a sárréti települést. A helyi fejlesztések jelentős része pályázati támogatással valósul meg, a vésztői pályázatok átlagosan 60 százalékban nyernek. Tőkésné Gali Mónika a programot mutatta be, Csányi Istvánné pedig „Az oktatás és kultúra szerepe a helyi társadalomban Vésztőn” címmel tartott előadást. Ladányi Károly helytörténész ,,Térségünk kapcsolata Nagyváraddal és vidékével a múltban” címmel mondta el értékes gondolatait. Zárásként Lukács Sándor, Bors település menedzsere adott ízelítőt a község életéből, természeti és épített örökségéből.

 

Belépés és regisztráció
A szerver áramfogyasztása:
217.6 W

 

Bucsa

Tavaly került másodszor sor a 12 TÚRA BUCSA KÖRÜL sorozatra. Az évet 2011 legjobbjaival egy jutalomkirándulással kezdtük, a helyszín Eger és Szilvásvárad volt. Előbbiben a városnézés, utóbbiban a kalandpark okozott feledhetetlen élményeket.

Dévaványa

2013-ban Burainé Murányi Magdolnának, a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjének ítélte oda a képviselő-testület a ,,Dévaványa Kultúrájáért” elismerő címet a Magyar Kultúra Napja alkalmából.

Ecsegfalva

A községben szociális rászorultság alapján tűzifát osztottak a lakosság részére január 25-én. A természetbeni juttatásra a lakosság száma alapján 68 fő jogosult, összesen 57 m3 fa mennyiségből.

Füzesgyarmat

2013. január 31-én Fórum a Hátrányos helyzetűekért Füzesgyarmaton címmel - a helyi munkalehetőségekről tartottak tájékoztatást az érdeklődőknek.

Kertészsziget

A képviselő-testület döntése értelmében  Bucsa-Ecsegfalva-Kertészsziget Önkormányzatainak Körjegyzősége 2013. február 28-án megszűnik. Bucsa 2013. március 1-jétől Kertészsziget községgel fog közös önkormányzati hivatalt alakítani.

Körösladány

Megtartották a KEOP szennyvízberuházás projekt-indító megbeszélését a Polgármesteri Hivatalban. Várhatóan 2013. február 14-én kerül sor a munkaterület átadására a kivitelező Duna Aszfalt Kft. - A-Híd Zrt. konzorcium számára.

Körösújfalu

A képviselő-testület elfogadta az intézményi étkezési nyersanyag normákról és térítési díjakról szóló rendeletét, melynek értelmében 2013. évben az árak az inflációnak megfelelően 5,2% -kal emelkednek.

Szeghalom

2012. december 8-án  a ,,Kastély szamarakkal, avagy mit keres a szamár szalonban” című vándorkiállítás a Pro Musica kamarakórus közreműködésével nyílt meg.  A megnyitás után Bihari Kiss Endre mutatta be a ,,Az Úr lova” című antológiát, amelynek egyik szerkesztője is.

Vésztő

2013. január 18-19-én testvériskolai találkozót tartottak Vésztőn a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum és a Kis Bálint Református Általános Iskola pedagógusainak részvételével a HURO pályázat kiértékelésének jegyében.

 

 

 

 

Bucsa

Újabb pályázatot nyert a Bucsai Alkony Nyugdíjas Közhasznú Egyesület. A Nemzeti Család és Szociálpolitikai Intézet „Rátok öröm várjon” című pályázatukat 100 ezer forint támogatásban részesítette. 

Dévaványa

2013. január 1-jétől Dévaványa a gyomaendrődi járáshoz tartozik és a településen járási kirendeltség működik. A nagy közigazgatási átalakítás elsődleges célja az állampolgárok teljes körű kiszolgálása.

Ecsegfalva

2013. január 16-án a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet jóvoltából élelmiszer segély csomag került kiosztásra a Művelődési Házban. Az élelmiszercsomag lisztet, tésztát, étolajat és kekszet tartalmazott. 

Füzesgyarmat

2013. január 21-én a Magyar Kultúra Napja alkalmából - Kocsis Csaba "A legelső pandúr" (Fejezetek O'sváth Pál életéből) - című kötetének bemutatójára került sor a Hegyesi János Városi Könyvtár és Közművelődési Intézmény szervezésében. 

Kertészsziget

2013 januárjában változott a könyvtár nyitva tartása. Ezentúl minden héten, pénteken 15.30-18.30-ig,  valamint szombatonként 9.00-12.00 óráig várják a látogatókat. 

Körösladány

A MEDOSZ SK sikerrel szerepelt a TAO pályázaton, amelynek eredményeként a pályakarbantartáshoz szükséges kistraktor került beszerzésre és biztosított az utánpótlás csapatok versenyeztetése a 2012/13-as szezonban.

Körösújfalu

Az önkormányzat képviselő-testülete novemberi ülésén jóváhagyta a III. negyedéves gazdálkodásáról szóló beszámolóját 144.359.000.-Ft főösszeggel, valamint a 2013. évi költségvetési koncepciót megvitatta és elfogadta.

Szeghalom

2012. december 13-án,  a már hagyományosan megrendezett ,,Miklós – héten” Pápai Erika színművésznő tekintett vissza 25 év pályafutására nagy sikerű előadásában. 

Vésztő

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság szervezésében Karácsonyi felolvasóestet tartottak a szeretet jegyében december 14-én este a Jókai Színház Ibsen Stúdiószínházában. Az esten három vésztői költő verse is elhangzott.

 

A „Határon átnyúló kommunikáció kiépítése a Körös-Sárréten, valamint Bors térségében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere între Körös-Sárrét (Ungaria) şi regiunea Borş (România)” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria si România.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.