Bucsa

Nemzeti rock Bucsán. 2012. augusztus 19-én 19 órától a Nemzeti Hang nevű rock zenekar koncertezett a bucsai sportpályán, ahová szeretettel vártak minden érdeklődőt.

Dévaványa

Sikerrel zajlott a Magyar Nemzeti Parkok Hete kapcsán megrendezett Barnabás Nap a Körös Maros Nemzeti Park Réhelyi Látogatóközpontjában. Fiatalok és idősebbek egyaránt nagy érdeklődéssel vettek részt ezen a gyógy- és fűszernövényeket bemutató és ismertető foglalkozáson.

Ecsegfalva

A III. Népdalkör találkozót szervezte meg Ecsegfalván a Vadrózsa Népdalkör 2012. június 23-án. A rendezvényre 13 népdalkör, illetve egyéni fellépő is jelentkezett 10 településről, ének és hangszeres előadásokkal. Az előadások felelevenítették környékünk népdalait, de szlovák népdalokat is halhattunk

Füzesgyarmat

2012. július 14-én a Vállalkozáserősítő Program a Körös-Sárréten, valamint Bors és Térségében program rendezvényeként a térség feldolgozóipari lehetőségei kerültek bemutatásra a résztvevők számára Szeghalmon a Vállalkozói Központban.

Körösladány

A Körösladányi Helytörténeti Gyűjtemények Házában az év végéig tekinthető meg a "Körösladány néprajza" és az "Új honfoglalás - 300 éve telepedett meg végleg Körösladány" című kiállítások.

 

Kertészsziget

Az önkormányzatnál dolgozó szorgos asszonyok keze nyomán idén is virágba borultak a falu intézményei és központja.

Körösújfalu

A START munkaprogram pályázati támogatás keretein belül az Önkormányzat részére beszerzésre került egy mezőgazdasági munkagépre szerelhető fa aprítógép. A téli tüzelő előállításához van szükség az eszközre, amely nagymértékben elősegíti a fa hulladékok tüzelőre történő feldolgozását.

Szeghalom

,,Sárréti Boszorkánykonyha” címmel 2012. augusztus 12-én 10-15 óráig főzőversenyt szerveztek, amelyre bármilyen - grillen, bográcsban, vagy szabadtűzön készült – étellel lehetett nevezni. A győztesek oklevelet és serleget kaptak.

Vésztő

Járdaépítésekről is döntött a közelmúltban a képviselő-testület, amelyre 2 millió forintot tudtak elkülöníteni. Mivel egy négyzetméternyi szakasz 1820 forintba kerül, így összesen 1098 méter építésére van lehetőség.

Bucsa

Idén augusztus 11-én szombaton volt a bucsai Falunap. Az esemény a reggeli zenés felvonulással kezdődött, és a hajnalig tartó zenés mulatozással fejeződött be. A színpadi programok helyszíne a sportpálya volt, ahol a sztárvendégek: Tóth Vera, Varga Miklós, Sógorok együttes.

Dévaványa

2012. június 17-én vasárnap került megrendezésre a Gyermekotthonban a tanévzáró gyermeknap. Jó kedv, sok nevetés és a játékok segítségével méltón sikerült lezárni a tanévet és elegendő lendületet adott ez a nap, hogy megkezdődjön az élményekben gazdag nyári szünet.

Ecsegfalva

Oláh Pétert köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kovács Mária polgármester és Dr. Nagy Éva körjegyző, akinek átadták az Orbán Viktor miniszterelnök Úr által aláírt Oklevelet, melyhez mi is gratulálunk és még sok boldogságban, egészségben eltöltött évet kívánunk

 

 

 

Bors község

Nagyvárad megyei jogú város és a szomszédságában elhelyezkedő közigazgatási területi egységek, azaz Biharia (Bihar), Bors, Cetariu (Csatár), Nojorid (Nagyürögd), Osorhei (Vásárhely), Paleu (Hegyközpályi), Sanmartin (Váradszentmárton), Santandrei (Biharszentandrás) községek egyesülésével jött létre Nagyvárad Nagyvárosi Térsége. Ezáltal a kilenc alapító település, mely Románia nyugati határánál helyezkedik el, a tulajdonosok közgyűlésének 2005. május 9-ei határozatával létrehozta Romániában az első, jogi személyiséggel rendelkező közösségek közötti fejlesztési társulást, nagyvárosi térség formátumban. 2007. július 31-én, Girisu de Cris (Körösgyéres) csatlakozott a társuláshoz, megnövelve ezzel a tulajdonostársak számát tíz közigazgatási területi egységre.

Füzesgyarmat bemutatása

Füzesgyarmat Város a Sárrét központjában, Békés megye északi részén, Hajdú-Bihar megye és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán helyezkedik el. Füzesgyarmat első okleveles említése 1219-re nyúlik vissza. Középkori településünk szinte teljesen a mezőgazdaságból - főleg állattenyésztésből élt. A XIX. században kezdődött meg az iparosodás (megalakult az első iparos céh), valamint a polgárosodás (különböző egyletek, olvasókörök, stb. megalakulása). Füzesgyarmat 1803-tól 1867-ig mezőváros volt, közigazgatásilag a településhez tartoztak Bucsa és Kertészsziget községek is, melyek ma önálló önkormányzattal rendelkeznek.

 

Belépés és regisztráció
A szerver áramfogyasztása:
297.6 W
A „Határon átnyúló kommunikáció kiépítése a Körös-Sárréten, valamint Bors térségében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere între Körös-Sárrét (Ungaria) şi regiunea Borş (România)” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria si România.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.